Hírek

Ásó, kapa

2014.02.10.

Ásó, kapa, hosszú stabi

Az a jó az íjászatban, hogy éveket tudunk eltölteni kifogásokkal, és nem kell bevallanunk esetleges gyengeségünket. Nyugodtan tagadhatjuk hibáinkat, foghatjuk eredménytelenségünket a körülményekre. Különösen igaz ez a csigás íjakra. Annyi mindent fel, és le lehet szerelni az íjra, hogy végtelen tárházat nyújt számunkra, hogy ne tegyünk semmit azért, hogy jobb íjászok legyünk.

Itt volt egy hete az IFAA OB ahol, ahogy már ecseteltem „a jó, nem volt elég”.

 

Lehetet volna keményebben edzeni. Videózni a lövést, és kiküszöbölni a hibákat, mentálisan jobban felkészülni. De az nem vagány! Egy 3D-s, nem tesz ilyet! De lássuk Böszörményi Lacika, és Szabó Pistike, hogyan hajlítja meg a valóságot! És kerüli el az egyértelműt.

 

Laci Buci Maci 3. lett, így neki könnyű dolga volt. Elég volt vesszőt váltania, és egy hátsó stabilizátort feltennie. Mit lehet tudni? Talán az univerzum erői így jobban kiegyensúlyozhatóak.

 

Isti Pistinek nagyobb lépésekben kellett gondolkodnia, hisz az utolsó előtti hely, nem tette lehetővé, hogy holmi egy két változtatás egyik hétről a másikra, kivédheti a védhetetlent.

 

Kezdjük egy laza íjcserével. De ha nem jönne be, azért biztos, ami biztos, vesszőt is cseréltem. De itt nem állhatunk meg! Hisz fél munka lenne, és egy vérbeli 3D-s nem tesz ilyet. Ezért tisztázó lencsét is cseréltem, és fonterőt is váltottam. Hogy izgi legyen! Ezt fűszereztük meg azzal, hogy a héten csak kétszer edzettünk. Ebből az utolsót péntek este 21:00 tól 23:00 ig. Persze reggel 6:30-kor indulás a versenyre!

 

Itt szeretném megjegyezni, hogy mi ezt már megszoktuk! De sajnos kezdjük megrontani Csomi bácsit aki ezekben a dolgokban „szűz lány” Így az több volt mint vagány, hogy a pénteki edzésre ő is másik íjat hozott, hogy akkor most ő ezzel indul.

 

Nos, a verseny.

 

Sosem leszünk pályaíjászok. És soha nem fogok megérteni senkit, aki ezt, szereti. Majdnem hiba nélkül 60-at lőni?! Kinek kell ez? Aztán bosszankodni! Azt a terem búráját! Elrontottam két lövést! Hazamegyek, és forró olajba dugom két ujjam! Az az igazság, hogy a felétől halálosan untuk az egészet. (már nem először). De azért kitartottunk! A vége „sajnos” minket igazolt. Nem minden a gyakorlás, és a tökéletességre való törekvés. Azért vannak a kütyük, hogy használjuk őket. Hisz ez egy technikai sport. Legalább is, ismét áltathatjuk magunkat ezzel ebben az évben.

 

Böszörményi (veszélyes vagyok) László II. helyezés 95% os találati arány

 

Szabó (mikor fogok már eleget tudni) István III. helyezés 93,5% os találati arány

 

Csomós (Hisztis hercegnő) János IV. Nem akarom cibászni a bajszát, de az ösztönös kategóriában szerintem nem lehet olyan gyorsan váltani, mint nekünk.

 

Be kell, valljam Pór nagymester Imre teljesítményét nem követtem, így meglepetésként ért győzelme az Olimpiai íjászok között.

 

Gratulálunk!


Ásó, kapa Ásó, kapa Ásó, kapa Ásó, kapa Ásó, kapa Ásó, kapa Ásó, kapa
Képgaléria
 
Facebook

 

18 méteres Íjászpálya

Megnyílt a Keleti Turul Íjászaküzletben a 18 méteres íjászpálya

XVII. Napkor 3D eredmények

XVII. Napkor 3D eredmények

XVI. Napkor eredmények

XVI. Napkor eredmények
Keleti Turul Íjász Egyesület
4400 Nyíregyháza, Korányi Frigyes u. 175.

Vadászíjászat - Pályaíjászat - 3D íjászat