Hírek

KEDVES MEG NEM JELENTEK! II. TURULNAP

2013.09.24.

Engedjétek meg, hogy egy pár sorban elmeséljem nektek, miből is maradtatok ki! Gondoltam ez talán segít nektek dönteni a jövőben történő meghívások tekintetében!

Mint minden reggel, amikor Napkoron üt tanyát vidám kis csapatunk, lázas előkészületek folytak az erdőben és a házban is! A házban kiállítást nyitottunk az elnyerhető kupákból, díjakból és tombolákból, miközben a frissen vágott lilahagyma illata hívogatta a friss, ropogós zsíros kenyérhez a megjelenteket. Ezek mellett mindenki keresgethetett magának a feliratos kólák között akár névre, akár vágyakra szóló (rocksztár, bajnok, szerelmem, stb.) üdítő nedüt. A lányoknak köszönhetően egy pár tálca édesség is jutott az asztalra, hogy a cukorszint is mindenkinek megfelelő legyen. Ezután egy gyors regisztráció, pólók átvétele után már mehetett is a belövő pályán való ellenőrző bosszankodó lövések. Ilyen előkészületek után irány a pálya.

 

A pálya bizony nagyon kényelmes, akár úgyis mondhatnánk, golfkocsival járható! 9 cél, két körben, körönként egy lövés. Persze azért ne legyen túl egyszerű, két különböző karótól kellett lőni a két körben. Ez így azért kevés lenne! Azt tudjátok, hogy nem adunk ilyen könnyen díjakat! Ezért úgy gondoltuk had feszüljenek egymásnak a versenyzők! Legyen egy döntő! 6 célos párbaj, ahol mindenki gyötörhette riválisát akár 12-esekkel, beszólással, piszkálással egy jó kis szivatós pályán! Persze nem csak a saját döntő volt a lényeg, hanem az hogy kedves „barátoknak” hogyan tudjuk a döntőt igazi „terheléses íjászattá” változtatni, pusztán baráti jóindulattal. Természetesen hangos bekiabálással lett jelezve mindenki eredménye, kihangsúlyozva a „Mmmmmmajdnem!” lövéseket! Jóanyám szegény biztos nagyon csuklott! Nem őt kellett volna szidni a hülye fia miatt! Mindenki végiglőtte és ki is alakult a sorrend és ezzel a kupák sorsa! Azért azt elmondom, hogy a csigásoknál eléggé fej-fej mellett mentek a pontok!

 

Ezután mi is jöhetett volna, mint egy hatalmas tál friss rántott hús egy kis uborkával, majonézzel, mustárral, ketchuppal és friss ropogós kenyérrel! Közben azért a buzgó kezek dolgoztak, hogy ne csak egy versenyszám legyen ezen a napon!

 

Trisztán barátunk remekbeszabott íjászjátékaiból előkerült elsőként a Keselyűlövés! Már a bemelegítésnél kezdődött az acsarkodás és fogak csikorgatása! „Na én aztán nem lövök Farkas Tibivel!” Hát igen! Vannak olyanok, akikkel inkább nem akasztanánk össze a bajszunkat ennél a versenynél! Hát ebből az első a többszörös Tradi bajnokunk! A bemelegítésnél volt olyan eset, amikor bizony mind a négy madárkát ő vette le a lábáról! A selejtezők mentek szépen sorban és egyre többen adtak hangot a legőszintébb örömnek, a kárörömnek, ha valaki éppen elköszönt a versenyzéstől! Sokszor gondoltunk erre: „Ilyen barátok mellett kinek kell ellenség???” Az irányzék nélkülieknél nem okozott nagy meglepetést, hogy bizony a gyorstüzelő bajnokunk nyert! Ezután jöttek a csigusok! Bizony itt nem volt olyan pörgős a dolog! Itt a pontosság dominált és nem a gyorsaság! Itt gyorsan jöttek a szép lövések! Szoros küzdelemben végül Böszörményi „kihaénnem” László nyert! Persze azért kell egy abszolult győztes! Na akkor tradi a csigu ellen! Mindkettőnek két-klt madárka! Tibi egy röpke pillanat alatt leszedte a saját kettőjét amikor Lacika még csak egyet terített le! Tibi vesszője már repült a harmadik, a győzelmet jelentő madárka felé, amikor Lacika vesszője beelőzte a madártól öt centire és ezzel eldöntötte a versenyt! Bizony nem volt unalmas!

 

Persze ezzel még nem lehetett vége! Ha már ezek a madarak csak gubbasztottak egy helyben, mi lenne, ha mozogna is valami! Csiribí-csiribá kinőtt két álcabokor meg egy sínpálya! Rajta meg ügetett egy Vérdisznó agyarakkal és vörös szemekkel! Nem volt idő nagyon megnézni amint kiugrott a bokor mögül, mert már hamar el is tűnt a másik bokorban! Rendszer ugyanaz, mint a keselyűknél! Egymás után estek ki az emberek és vidultunk nagyokat a segg és fejlövéseket! Na így legfeljebb a röhögésbe pusztult volna bele a disznó! Itt és most el kell ismerjem, hogy a nagy és híres vadászokat bizony porba alázta egy törékeny hölgy! Ehhez nincs mit többet hozzáfűzni! Levert minket, mint vak a poharat! A szép az egészben, hogy úgy tűnik neki unalmas az álló cél! A mozgóra sorra varta a nyolcasokat, az állóra kevésbé! Legközelebb lövés közben lökdösni kéne! J Hogy is szól a mondás? A nőket megérteni…….   Na mindegy! Utána jöttek a csiguk! Bizony itt Trisztán hágott az élre! Jöhet a döntő! Itt szoros küzdelemben egy kicsivel jobb lövéssel a technika nyert így Trisztán vitte a pálmát!

 

Amikor végre letöröltük a nevetéstől kicsordult könnyeinket felvonultunk a házhoz eszegeti és iszogatni és előkészíteni a díjátadót!Először a Mecénás Díjat adtuk át legnagyobb támogatónknak, ezzel is meghálálva a hatalmas segítséget. Ezután az Év Íjásza díjat vehette át Lacika. Ha már ott volt gyorsan átadtuk neki a Keselyűlövés díját is! Ezután Trisztánt szólítottuk egy szobrocskáért és egy üveg borért a Futóvadlövés nyerteseként. Jöhettet a megújult Keleti Turul Vándorkupák kiosztása. Gyereknél mindenki kapott egy kis játékot és egy kis édességet! A közel fél méter magas kupát végül Dávida Marcell vehette át! Komoly erőnlét kellett ahhoz, hogy megtartsa, amíg számos képet készítenek róla. Idei évben a szebbik nem képviselői a Merida kupáért versenyezhettek, melyet első évben László Krisztina vihetett haza, egy finom vörösborral együtt, hogy legyen mit kiinni belőle! Ezután a Reflex kupára egy új név került fel! Dr. Hajdú Lajos, a mi Lajos bácsink vihette magával a kupát! Habár csak egy paraszthajszál választotta el a második helytől, Böszörményi Lacika csak hazavitte a Csigás kupát! A Tradi kupa most először talált új gazdára 3 év után! Az bizony az én polcomon ágaskodik! Ezután jött a tombola! 6 nyeremény, 6 nagyértékű utalvány! Banyek ezt kihagyni! Nyugalom! Mindegyiknek lett gazdája, csak nem ti!!!! J

 

Amikor mindennek vége lett jött az elköszönés, pakolás és játszadozás! Szép volt, jó volt!

 

Aki nem volt ott bánhatja! KEDVES MEG NEM JELENTEK! ELSZABTÁTOK!

 

Bizonyiték: http://www.ktie.hu/2013-09-21-ii-turulnap.html


Képgaléria
 
Facebook

 

18 méteres Íjászpálya

Megnyílt a Keleti Turul Íjászaküzletben a 18 méteres íjászpálya

XVII. Napkor 3D eredmények

XVII. Napkor 3D eredmények

XVI. Napkor eredmények

XVI. Napkor eredmények
Keleti Turul Íjász Egyesület
4400 Nyíregyháza, Korányi Frigyes u. 175.

Vadászíjászat - Pályaíjászat - 3D íjászat